Belgia anunţă noi măsuri de relaxare deşi numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere. Wilmes: ”Purtarea măştii este importantă atunci când vrem să controlăm o epidemie, însă nu mai este nevoie să o purtăm peste tot”

  • Prim Ministrul Belgiei, Sophie Wilmes, a anunţat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare odată cu 1 octombrie
  • Deşi numărul cazurilor de persoane infectate creşte de la o zi la alta, Belgia este prima ţară care adoptă noi măsuri de relaxare
  • Purtarea măştii în spaţiile deschise nu va mai fi obligatorie şi perioada de autoizolare va scădea la şapte zile
3971 afișări
Imaginea articolului Belgia anunţă noi măsuri de relaxare deşi numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere. Wilmes: ”Purtarea măştii este importantă atunci când vrem să controlăm o epidemie, însă nu mai este nevoie să o purtăm peste tot”

Sursă foto: profimedia

Belgia anunţă că masca nu mai este oblogatorie în spaţiul public, afară şi reduce perioada de autoizolare, deşi numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere.

Prim Ministrul, Sophie Wilmes, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că, începând cu 1 octombrie, cei care au intrat în contact cu o persoană infectată vor trebui să stea în carantină şapte zile, spre deosebire de 14 zile, cum este acum. De asemenea, purtarea măştii în spaţiile deschise nu va mai fi obligatorie, decât în magazine, la cinema, transportul public şi alte zone aglomerate.

”Purtarea măştii este importantă atunci când vrem să controlăm o epidemie, însă nu mai este nevoie să o purtăm peste tot”, a declarat Wilmes.

Belgia a înregistrat 1.374 de infectări pe zi, la 11 milioane de locuitori, în ultima săptămână. La începutul lunii iulie, numărul cazurilor pe zi era de 80 de persoane.

Deşi situaţia nu pare să se îmbunătăţească, belgienii rămân relaxaţi, spre deosebire de Marea Britanie, de exemplu, unde Prim Ministrul Boris Johnson se gândeşte să prelungească restricţiile pentru încă şase luni.

În prezent, în Belgia sunt permise evenimentele cu public de până la 200 de persoane în spaţiile închise, respectiv 400 de persoane în aer liber. Ei se pot întâlni în grupuri de până la 5 persoane, fără distanţare socială.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici