Belgia oferă un nou sprijin consistent Ucrainei

Belgia va furniza Ucrainei 240 de camioane militare, transmite mass-media belgiană.

570 afișări
Imaginea articolului Belgia oferă un nou sprijin consistent Ucrainei

FOTO Visegrád 24

Belgia va trimite Ucrainei 240 de camioane militare Volvo, primul lot urmând să fie trimis încă de săptămâna viitoare, a relatat ziarul belgian De Standaard.
 
Armata ucraineană va folosi şenilele pentru a transporta sodaţi şi echipamente pe linia frontului din est, anunţă publicaţia din Belgia.
 
„Accentul este adesea pus pe livrările de arme, dar unităţile ucrainene aşteaptă cu adevărat şi aceste camioane. În timpul unui conflict, logistica este cel puţin la fel de importantă ca şi armele”, a declarat Ministerul belgian al Apărării, citat de De Standaard.
 
Un avantaj cheie al autoturismelor Volvo este faptul că sunt relativ uşor de reparat şi întreţinut, ceea ce înseamnă că militarii ucraineni nu vor avea nevoie de pregătire suplimentară pentru a le utiliza sau pentru a efectua reparaţii de bază.
 
Armata belgiană ar deţine 400 de camioane Volvo de producţie suedeză de patru modele, inclusiv modele de transport de marfă, vehicule de ridicare şi camioane de depanare. Acestea sunt în serviciu de la începutul anilor 1990, dar rămân în stare bună, declară Ministerul belgian al Apărării, citat de De Standaard. Ucraina va primi, de asemenea, piese de schimb şi manuale de utilizare pentru aceste camioane. 
 
Totodată, ministrul belgian al Apărării, Ludivine Dedonder, a declarat că, pe lângă livrarea camioanelor, Belgia va trimite 100 de instructori pentru a instrui armata ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici