Belgia: Peste 80 de persoane, evacuate în cadrul unei operaţiuni a poliţiei vizând un trafic de arme

Peste 80 de persoane au fost evacuate timp de mai multe ore din locuinţele lor, marţi, la Comines-Warneton, o comună din Belgia situată în apropierea frontierei cu Franţa, în cadrul unei operaţiuni a poliţiei. Operaţiunea are legătură cu un "trafic de arme" şi a avut loc la cererea autorităţilor franceze, a anunţat miercuri Parchetul din Tournai (vest).

190 afișări
Imaginea articolului Belgia: Peste 80 de persoane, evacuate în cadrul unei operaţiuni a poliţiei vizând un trafic de arme

Peste 80 de persoane, evacuate în cadrul unei operaţiuni a poliţiei belgiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

.Aproximativ 30 de locuinţe au fost evacuate în jurul orei locale 17.45 (18.45, ora României). Locatarii evacuaţi s-au întors în locuinţele lor cu puţin timp înainte de ora locală 21.00 (22.00, ora României), a anunţat poliţia, citată de agenţia de presă Belga.

"Ei au fost evacuaţi într-un centru pus la dispoziţia lor. (...) Totul s-a desfăşurat în linişte, în ordine şi în mod adecvat. Nu pot să spun nimic mai mult, Parchetul va comunica miercuri", a declarat un oficial din cadrul poliţiei, comisarul Sébastien Dauchy, citat de Belga.

O percheziţie a fost efectuată într-o casă, "în cadrul unei Comisii rogatorii internaţionale din 18 decembrie 2014, iniţiate de către autorităţile franceze (Lille)", a precizat parchetul într-un comunicat, anunţând că această solicitare data dinainte de atentatele de la Paris, comise la începutul lui ianuarie.

Operaţiunea a fost executată de către poliţişti belgieni, însoţiţi de colegi francezi.

Nicio armă şi nicio substanţă explozivă nu au fost găsite. În schimb, poliţiştii au "procedat la confiscarea a numeroase obiecte care pot fi de interes în caz".

Parchetul de la Lille a refuzat miercuri să facă vreun comentariu, invocând deschiderea unei proceduri judiciare.

Forţele de ordine se temeau de existenţa unor explozivi şi au chemat în ajutor serviciul de geniu. Aproximativ 30 de locuitori şi alte peste 80 de persoane au fost evacuate timp de peste trei ore, din această comună situată în apropiere de frontiera franceză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici