Ben Hodges, general retras: ,,Crimeea trebuie izolată de ucraineni, iar condiţile de acolo să devină insuportabile pentru ocupanţii ruşi. Compromisul cu Rusia - o idee teribilă"

Frederick Benjamin „Ben” Hodges III, un ofiţer pensionar al Armatei Americane, spune că propunerea înaltului oficial NATO, Stian Jenssen, ca Ucraina să-şi cedeze teritoriile (Herson, Zaporojie, Crimeea, Doneţk şi Lugansk) Federaţiei Ruse pentru a negocia pacea şi aderarea mai rapidă la NATO este o ,,idee teribilă".

4161 afișări
Imaginea articolului Ben Hodges, general retras: ,,Crimeea trebuie izolată de ucraineni, iar condiţile de acolo să devină insuportabile pentru ocupanţii ruşi. Compromisul cu Rusia - o idee teribilă"

US Army

,,Este ceva ce ar putea fi de luat în considerare de unii din NATO, dar toate cele 30 de naţiuni trebuie să fie de acord cu asta. Şi cred că Ucraina ar trebui să se gândească mai mult la ce parte să renunţe? Adică, asta înseamnă ca Rusia să păstreze Crimeea?  Cred că orice persoană cu discernământ din Ucraina ar crede că este foarte periculos", a declarat Ben Hodges pentru TV Rain Newsroom. 

Generalul în retragere este sceptic că Rusia va respecta vreun acord de pace şi că va fi dificil pentru Ucraina să îşi reconstruiască economia fără Crimeea. 

În privinţa eşecului contraofensivei şi amânarea acesteia, Ben Hodges nu crede că Ucraina ar trebui să o facă pentru că ar însemna să-i acorde răgaz Rusiei să ia avânt în pregătiri şi mobilizare, presupunând amplasarea şi mai multor mine antipersonal.

,,Este pur şi simplu ridicol din partea celui care a spus-o. Eu am o mare încredere în statul major ucrainean. Am fost impresionat de felul în care s-au descurcat, cât de inteligenţi, disciplinaţi şi adaptaţi la o situaţie foarte dificilă pot să fie". 

Generalul în retragere dă ca exemplu istoric ,,Debarcarea în Normandia de Ziua-Z" din iunie 1944, când trupele americane au fost blocate în Franţa pentru că germanii nazişti s-au pregătit în avans. Mii de militari americani au fost ucişi, deşi au avut antrenament vreme de doi ani. 

,,Ne-au trebuit două luni să inovăm, să ne adaptăm în faţa sistemului de apărare germană şi am avut forţă aeriană copleşitoare şi superioară, dar în final, am reuşit să trecem peste asta". 

Ben Hodges propune ca ,,peninsula Crimeea să fie izolată de ucraineni cu arme de rază lungă şi condiţile de acolo să devină insuportabile pentru ocupanţii ruşi, iar flota navală, trupele terestre şi forţele aeriene ale Rusiei să nu poată opera pe plan logistic". 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici