Ben Wallace este acuzat că a ascuns un „act de război” al Rusiei împotriva unui avion britanic de recunoaştere

Ben Wallace este acuzat că a ascuns „act de război” rusesc împotriva avionului al forţelor britanice regale. Politicianul conservator şi Preşedintele Comitetului restrâns de apărare, Tory Tobias Ellwood, spune că detaliile dezvăluite din scurgerile Pentagonului ar fi trebuit să fie făcute publice

1620 afișări
Imaginea articolului Ben Wallace este acuzat că a ascuns un „act de război” al Rusiei împotriva unui avion britanic de recunoaştere

Wikipedia Commons

Deputatul conservator Tobias Ellwood l-a acuzat pe secretarul apărării, Ben Wallace, că a ascuns un potenţial „act de război” rusesc împotriva unui avion spion al RAF (forţa aeriană a Forţelor Armate Britanice.), în timpul unei dezbateri de urgenţă în Comune, potrivit The Guardian.

Preşedintele comisiei restrânse de apărare a pus sub semnul întrebării relatarea dată de Wallace parlamentului cu privire la incidentul periculos, care a avut loc în septembrie anul trecut şi a fost dezvăluit săptămâna trecută într-o scurgere de sute de documente secrete ale Pentagonului.

Avionul spion britanic era să fie doborât de o aeronavă rusească, apare scris într-un document dezvăluit. 

Ellwood, care i-a cerut vorbitorului permisiunea de a discuta despre încălcarea securităţii, a întrebat dacă „prea multe informaţii” sunt „clasificate acum ca fiind extrem de secrete”, ceea ce înseamnă că publicul nu era uneori conştient de ameninţările cu care se confruntă Regatul Unit în privinţa agresiunii ruse asupra Europei. 

Deputatul a continuat, întrebând „dacă un [luptător] rus Su-27 a încercat în mod deliberat să tragă o rachetă asupra unui avion britanic de recunoaştere peste Marea Neagră în septembrie anul trecut, este un act de război, ale cărui detalii cu siguranţă ar trebui făcute publice, nu ascunse în rapoartele de informaţii? ”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici