Benjamin Netanyahu: Sancţiunile internaţionale impuse Iranului sunt pe cale să îşi atingă scopul

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a reiterat duminică apelul de menţinere a sancţiunilor impuse Iranului, argumentând că acestea sunt pe cale să îşi atingă scopul, acela de "a priva Iranul de capacităţile de îmbogăţire a uraniului".

228 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Sancţiunile internaţionale impuse Iranului sunt pe cale să îşi atingă scopul

Benjamin Netanyahu: Sancţiunile internaţionale impuse Iranului sunt pe cale să îşi atingă scopul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sancţiunile împotriva Iranului sunt active. Sunt puternice. Sunt pe punctul de a atinge scopul", a declarat Netanyahu.

"Sancţiunile nu trebuie atenuate înainte de a atinge scopul - acela de a priva Iranul de capacităţile de îmbogăţire a uraniului, de capacitatea de a fabrica arma atomică", a adăugat premierul israelian.

Netanyahu s-a întâlnit săptămâna trecută cu preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a discuta despre programul nuclear iranian.

"Israelul nu se opune iniţierii negocierilor diplomatice cu Iranul. Însă negocierile trebuie să conducă la demontarea instalaţiilor iraniene de îmbogăţire a uraniului", a subliniat Netanyahu.

Iranul este suspectat de Israel şi de Occident că încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici