Benjamin Netanyahu şi Benny Gantz au încheiat un acord pentru formarea unui nou Guvern

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu şi rivalul său electoral, Benny Gantz, au semnat luni un acord pentru a forma un Guvern de urgenţă, încheind un an de impas politic fără precedent, potrivit Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu şi Benny Gantz au încheiat un acord pentru formarea unui nou Guvern

Netanyahu şi Benny Gantz au încheiat un acord pentru formarae unui nou Guvern

Acordul de împărţire a puterii, încheiat după săptămâni de negocieri, a dat o dată limită pentru premierul Netanyahu, cel mai lung lider de serviciu din Israel, care a devenit pentru mulţi faţa naţiunii.

Netanyahu, aflat sub inculpare în trei cazuri de corupţie, va rămâne premier timp de 18 luni după care Gantz îl va înlocui, conform acordului semnat de cei doi.

Procesul lui Netanyahu sub acuzaţii care includ luare de mită, fraudă şi încălcarea încrederii urmează să înceapă pe 24 mai. El neagă orice infracţiune.

În ultimul an, liderul de dreapta, aflat la putere de mai bine de un deceniu, a condus un guvern interimar în urma a trei alegeri neconcludente din aprilie şi septembrie 2019 şi 2 martie 2020, înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus.

"Am împiedicat un al patrulea tur de alegeri. Vom proteja democraţia. Vom lupta împotriva coronavirusului şi vom avea grijă de toţi cetăţenii Israelului”, a declarat Gantz pe Twitter după semnarea acordului. Netanyahu a postat la rândul său un mesaj cu steagul israelian.

Până când va prelua funcţia de premier, Gantz, fost şef al forţelor armate, va ocupa funcţia de ministru al Apărării, iar aliaţii săi politici vor primi acelaşi număr de portofolii ministeriale ca şi Likud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici