Berlinul denunţă afirmaţiile lui Recep Erdogan la adresa unui politician german de origine turcă

Ministerul german de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Turciei, pentru a-i transmite "stupefacţia" Guvernului de la Berlin după critici făcute de premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, la adresa unui politician german de origine turcă.

174 afișări
Imaginea articolului Berlinul denunţă afirmaţiile lui Recep Erdogan la adresa unui politician german de origine turcă

Recep Tayip Erdogan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un discurs rostit la începutul săptămânii, Erdogan l-a criticat pe Cem Özdemir, liderul Partidului Ecologist german.

Erdogan l-a numit pe Özdemir un "aşa-zis turc" şi l-a declarat persona non grata în Turcia, după ce politicianul german a făcut unele remarci critice cu ocazia vizitei premierului turc la Koln.

"Un aşa-zis turc a făcut unele afirmaţii urâte înainte de venirea noastră. În contextul originilor lui, nu are niciun drept să vorbească despre premierul ţării din care provine", a spus Erdogan.

Ozdemir spusese că Erdogan nu trebuie să aducă în Germania disputele interne din Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici