Berlusconi acuză procurorii că ancheta este un pretext pentru înlăturarea din funcţie

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a acuzat Parchetul din Milano că acţionează "doar în scopuri subversive", după ce s-a cerut judecarea sa imediată în cazul "Rubygate", afirmând că aceste proceduri sunt un "pretext" pentru înlăturarea sa din funcţie.

19 afișări
Imaginea articolului Berlusconi acuză procurorii că ancheta este un pretext pentru înlăturarea din funcţie

Berlusconi acuză procurorii că ancheta este un pretext pentru înlăturarea din funcţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Berlusconi a reacţionat la cald, în cursul unei conferinţe de presă pentru prezentarea unor măsuri economice, la cererea Parchetului de judecare imediată a sa în scandalul Rubygate.

"Vă pot spune doar că acest proces este o farsă, este vorba de acuzaţii care nu au niciun fundament. Întreaga anchetă are singurul scop de calomniere", continuă Silvio Berlusconi.

Berlusconi este vizat, din 21 decembrie, de o anchetă în scandalul Rubygate pentru că a plătit prestaţiile sexuale ale unei minore, marocana Karima El Mahroug, supranumită Ruby, şi pentru că ar fi comis un abuz în funcţie cerând eliberarea ei din arest în mai.

Avocaţii premierului susţin că acesta ar fi intervenit în favoarea lui Ruby deoarece era convins că era "nepoata (preşedintelui Hosni) Mubarak".

"Eu nu sunt îngrijorat pentru mine. Sunt un om bogat care ar putea să îşi petreacă timpul construind spitale pentru copii în întreaga lume, aşa cum am dorit mereu", subliniază Berlusconi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici