Berlusconi: Aroganţa lui Sarkozy depăşeşte inteligenţa sa

Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi a afirmat, duminică, într-un interviu, că fostul preşedinte francez de dreapta Nicolas Sarkozy era o persoană "a cărei aroganţă depăşeşte inteligenţa".

1227 afișări
Imaginea articolului Berlusconi: Aroganţa lui Sarkozy depăşeşte inteligenţa sa

Berlusconi: Aroganţa lui Sarkozy depăşeşte inteligenţa sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy este o persoană a cărei aroganţă depăşeşte inteligenţa. Era supărat pe mine", a afirmat fostul premier italian, într-un interviu realizat de directorul cotidianului Il Giornale, care aparţine familiei Berlusconi.

Il Cavaliere a explicat că Nicolas Sarkozy s-a supărat în contextul nominalizării italianului Mario Draghi în fruntea Băncii Centrale Europene (BCE).

Parisul a susţinut candidatura lui Draghi în locul lui Jean-Claude Trichet în fruntea BCE, dar aştepta în schimb să obţină plecarea lui Lorenzo Bini Smaghi din directoratul băncii, pentru a lăsa un loc liber unui francez.

Acest acord a fost decis între Nicolas Sarkozy şi Silvio Berlusconi în cadrul unui summit franco-italian care a avut loc la Roma în aprilie 2011, dar Bini Smaghi a refuzat până în luna noiembrie să demisioneze, creând o tensiune între cele două ţări.

"Francezii l-au pedepsit pentru aroganţa sa", a adăugat Berlusconi, evocând înfrângerea electorală suferită de Nicolas Sarkozy în faţa lui François Hollande.

Silvio Berlusconi şi Nicolas Sarkozy nu au avut niciodată relaţii amicale, Il Giornale acuzând-o în iulie 2009 pe Carla Bruni, soţia preşedintelui francez, de "mojicie" pentru că a ignorat reuniunile organizate pentru soţiile liderilor G8, printre care şi o întâlnire cu Papa.

Il Cavaliere nu a uitat nici zâmbetele schimbate de Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, când au fost întrebaţi, în octombrie 2011, la Bruxelles, despre încrederea pe care o au în şeful guvernului italian, şi care au fost percepute ca o umilinţă.

Dar nici actualul preşedinte francez, François Hollande, nu se bucură de favorurile lui Silvio Berlusconi, care a apreciat, în cursul interviului, că "având un guvern de stânga, Franţa va sfârşi rapid ca noi", făcând aluzie la recesiunea care afectează în prezent peninsula.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici