Berlusconi îl vizitează în Rusia pe prietenul său Putin, ales preşedinte

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a efectuat o vizită în Rusia, unde a participat la o cină somptuoasă împreună cu prietenul său Vladimir Putin, învingător în alegerile prezidenţiale, a anunţat joi televiziunea rusă.

136 afișări
Imaginea articolului Berlusconi îl vizitează în Rusia pe prietenul său Putin, ales preşedinte

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La sosirea în staţiunea de schi Krasnaia Poliana de lângă Soci, un oraş din sudul Rusiei care va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, Il Cavaliere a fost primit de către Putin şi preşedintele în exerciţiu Dmitri Medvedev.

Cei trei, care se pare că au sosit în staţiune miercuri seara, s-au aşezat la o masă de restaurant plină cu mâncare, după ce Putin şi Berlusconi s-au îmbrăţişat, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă de stat.

"Silvio Berlusconi se află în Rusia într-o vizită privată", a precizat reportajul televizat.

"Preşedintele în exerciţiu şi preşedintele ales au cinat împreună cu oaspetele lor într-unul dintre restaurantele locale", a adăugat postul de releviziune, fără să ofere alte detalii.

Săptămâna aceasta, Berlusconi l-a elogiat pe Putin, ales preşedinte duminică, în primul tur, cu 63,6% din voturi, pe care l-a calificat drept un "om simplu şi modest", care "a făcut multe pentru ţara sa".

"Este un om extraordinar, simplu şi modest, cu mari calităţi şi care are un mare simţ al prieteniei", a spus Berlusconi într-un interviu pentru cotidianul rus Komsomolskaia Pravda.

"El a făcut multe pentru ţara sa şi va juca un rol hotărâtor în viitor (...). Sunt convins că Putin este liderul de care este nevoie pentru conducerea acestei ţări imense", a subliniat Il Cavaliere.

Berlusconi a fost unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi europeni ai lui Putin, înainte să demisioneze, la sfârşitul anului trecut. Fostul şef al Guvernului italian a fost acuzat că a afectat credibilitatea ţării sale, după ce a marcat profund viaţa politică timp de 20 de ani.

Berlusconi a efectuat în mod frecvent atât vizite oficiale, cât şi vizite private în Rusia, spre exemplu cu ocazia aniversării lui Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici