Biden i-a reasigurat pe premierii ceh şi ungur de susţinerea SUA în contextul crizei din Ucraina

Vicepreşedintele american Joe Biden i-a sunat pe premierii Ungariei şi Cehiei pentru a-i reasigura cu privire la susţinerea americană în cadrul acordurilor NATO de apărare colectivă, a anunţat Casa Albă.

453 afișări
Imaginea articolului Biden i-a reasigurat pe premierii ceh şi ungur de susţinerea SUA în contextul crizei din Ucraina

Joe Biden (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În contextul în care tensiunile sunt tot mai puternice în Ucraina, Biden a discutat la telefon cu premierii ceh Bohuslav Sobotka şi ungur Viktor Orban, a precizat Casa Albă sâmbătă seara într-un comunicat.

În conversaţia cu Sobotka, Biden a "subliniat asupra angajamentului Statelor Unite faţă de apărarea colectivă NATO în cadrul articolului 5". El i-a oferit aceleaşi asigurări lui Orban.

Ungaria şi Cehia, foste ţări-satelit ale fostei Uniuni Sovietice, privesc cu îngrijorare avenimentele din Ucraina. Ambele au aderat în 1999 la organizaţia nord-atlantică, creată iniţial cu scopul de a se opune ameninţării sovietice.

Biden şi Sobotka "şi-au exprimat acordul asupra faptului că Rusia se va confrunta cu noi sancţiuni pentru acţiunea sa destabilizatoare din Ucraina şi pentru masarea trupelor de-a lungul frontierei ruso-ucrainene".

Vicepreşedintele a reiterat în conversaţiile cu cei doi premieri că Washingtonul şi aliaţii săi este necesar să fie pregătiţi să sancţioneze indivizi şi entităţi, în cazul în care Moscova continuă să intervină în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici