Biden spune că se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând şi avertizează: „Nu o faceţi! ”

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „mai degrabă curând” şi a avertizat Teheranul să nu procedeze în asemenea manieră, scrie Reuters.

742 afișări
Imaginea articolului Biden spune că se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând şi avertizează: „Nu o faceţi! ”

Biden spune că se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând şi avertizează: „Nu o faceţi! ”

Întrebat de reporteri despre mesajul său către Iran, Biden a spus simplu: „Nu” şi a subliniat angajamentul Washingtonului de a apăra Israelul.

„Suntem dedicaţi apărării Israelului. Vom sprijini Israelul. Vom ajuta la apărarea Israelului, iar Iranul nu va reuşi”, a spus el.

Israelul s-a pregătit vineri pentru un atac din partea Iranului sau a reprezentanţilor săi, pe măsură ce au crescut avertismentele privind represaliile pentru un atac asupra complexului ambasadei Iranului de săptămâna trecută din Damasc, care a ucis un comandant de rang înalt din cadrul Forţei Quds de peste mări a Corpului Gardienilor Revoluţiei iraniene şi alţi şase ofiţeri.

Israelul nu a revendicat responsabilitatea pentru atacul aerian din 1 aprilie. Dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit şi va fi” pentru o operaţiune de care a spus că a fost echivalentă cu un atac pe teritoriul iranian.

Biden a declarat că nu va divulga informaţii securizate, dar a spus că aşteptarea sa este că un atac al Iranului ar putea avea loc „mai devreme, mai degrabă decât mai târziu”. El a vorbit cu reporterii la Casa Albă după un discurs virtual la o conferinţă privind drepturile civile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici