Bilanţul accidentului avionului militar din Indonezia a ajuns la 141 de morţi

O sută patruzeci şi una de persoane au fost ucise în urma prăbuşirii unui avion militar într-o zonă locuită din Medan, un oraş important de pe Insula Sumatra, a anunţat poliţia miercuri într-un comunicat, relatează Le Monde în pagina electronică.

303 afișări
Imaginea articolului Bilanţul accidentului avionului militar din Indonezia a ajuns la 141 de morţi

Bilanţul accidentului avionului militar din Indonezia a ajuns la 141 de morţi (Imagine: Captura video)

Un bilanţ anterior anunţa 131 de morţi.

"Am recuperat 141 de cadavre", a declarat pentru AFP Agustinus Tarigan, un purtător de cuvânt al poliţiei. Avionul de tip Hercules C-130, vechi de 51 de ani, s-a prăbuşit marţi într-o zonă rezidenţială nou construită în acest oraş cu peste două milioane de locuitori, lovind un hotel şi un salon de masaj.

- A doua catastrofă aeriană la Madan

Echipe de salvare îndepărtau miercuri munţi de moloz cu ajutorul unor utilaje şi căutau alte cadavre. Numeroşi pasageri ai avionului ar fi membri ai familiilor militarilor şi femei. Cel puţin un copil se află printre victime.

Este a doua oară când oraşul Medan este afectat de o catastrofă aeriană. În 2005, un avion aparţinând companiei locale Mandala Airlines s-a prăbuşit într-o zonă dens populată, după ce a decolat, omorând cel puţin 150 de persoane.

În Indonezia au avut loc, în trecut, şi alte accidente în care au fost implicate avioane militare. Arhipelagul înregistrează un bilanţ mediocru în materie de securitate aeriană, atât militară cât şi civilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici