Bilanţul atacurilor comise în Irak în octombrie se ridică la 185 de morţi

Cel puţin 185 de persoane - inclusiv 120 de civili - au fost ucise în Irak în octombrie, bilanţul fiind al doilea ca amploare după luna noiembrie 2009, conform unor date furnizate de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării şi cel de Interne.

23 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacurilor comise în Irak în octombrie se ridică la 185 de morţi

Bilanţul atacurilor comise în Irak în octombrie se ridică la 185 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit surselor citate, 120 de civili, 45 de poliţişti şi 20 de militari au fost ucişi în atacuri comise luna trecută, iar bilanţul include ostaticii creştini omorâţi de al-Qaida duminică într-o biserică din Bagdad. În plus, 363 de persoane - 202 civili, 86 de poliţişti şi 75 de militari - au fost rănite, iar aproximativ 50 de insurgenţi au fost ucişi, alţi 250 fiind arestaţi.

Este vorba de cel mai grav bilanţ după cel din noiembrie 2009, când 122 de irakieni au fost omorâţi.

Ziua cea mai tragică a fost duminică, atunci când 37 de credincioşi şi preoţi au fost ucişi într-o luare de ostatici la o biserică din Bagdad. În atacul atribuit al-Qaida au fost omorâţi şi şapte membri ai serviciilor de securitate.

În septembrie, 273 de irakieni, dintre care 185 de civili, au fost ucişi, iar 485 au fost răniţi în violenţele din Irak.

În rândul armatei americane, doi militari au murit în octombrie din cauza unor accidente. În total, 4.427 de militari americani au murit în Irak din 2003 şi până în prezent, conform unui bilanţ realizat de site-ul www.icasualties.org.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici