Bilanţul conflictului din Siria a depăşit 29.000 de morţi, potrivit unui ultim bilanţ

Peste 29.000 de oameni, majoritatea civili, au fost ucişi în violenţele din Siria de la începutul revoltei faţă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, în martie 2011, a anunţat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

311 afișări
Imaginea articolului Bilanţul conflictului din Siria a depăşit 29.000 de morţi, potrivit unui ultim bilanţ

Bilanţul conflictului din Siria a depăşit 29.000 de morţi, anunţă un ONG

"Până miercuri (19 septembrie), cel puţin 20.755 de civili, 1.148 de dezertori şi 7.095 de soldaţi au fost ucişi în Siria de la izbucnirea revoltei", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, organizaţie cu sediul în Marea Britanie, care se bazează pe o reţea de militanţi, avocaţi şi medici de pe tot teritoriul Siriei.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, cel puţin alte 41 de persoane au fost ucise joi, a adăugat Abdel Rahmane, precizând că astfel bilanţul total depăşeşte 29.000 de morţi în aproximativ 18 luni.

Conform Naţiunilor Unite, numărul morţilor în Siria a depăşit 20.000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici