Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.186 de morţi - VIDEO

Haiti înregistează 1.186 de morţi de la începutul epidemiei de holeră, la jumătatea lui octombrie, potrivit noului bilanţ comunicat vineri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât anunţa bilanţul precent, difuzat miercuri.

24 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.186 de morţi - VIDEO

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 1.186 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De la începutul epidemiei, s-au efectuat 19.646 de spitalizări, potrivit acestor date, înregistrate până la 16 noiembrie.

La Port-au-Prince, capitala haitiană, unde, în urma cutremurului de la 12 ianuarie, au fost instalate numeroase tabere de refugiaţi, în condiţi igienice insuficiente, numărul deceselor a fost revizuit în scădere, trecând de la 46 de morţi, câţi erau înregistraţi miercuri, la 42 de morţi, vineri.

Cel mai afectat departament este Artibonite, regiunea de unde s-a extins epidemia, unde se înregistrează, în total, 617 morţi.

La aproximativ o săptămână de la alegerile prezidenţiale şi legislative, situaţia din capitală este tensionată.

Câteva sute de tineri au intrat într-o confruntare, joi, în centrul capitalei, cu soldaţi ONU, pe care i-au acuzat că au provocat apariţia epidemiei.

Reprezentantul în Haiti al secretarului general al ONU, Edmond Mulet, a lansat vineri un "strigăt de alarmă", pentru a atrage atenţia asupra situaţiei bolnavilor de holeră.

"Fiecare secundă care trece poate salva sau distruge mii de vieţi", a declarat Mulet, care îi califică drept "criminali şi iresponsabili" pe autorii manifestaţiilor, care au paralizat activităţile în anumite oraşe din nordul ţării.

"Dacă această situaţie va dura, tot mai mulţi pacienţi, care aşteaptă cu disperare îngrijiri, riscă să moară, tot mai mulţi haitieni care aşteaptă cu disperare acces la îngrijiri preventive riscă să fie atinşi de epidemie", a subliniat el.

ONG-ul Medecins sans Frontieres (MSF) a avertizat vineri asupra "ritmului lent al mobilizării salvatorilor" în faţa extinderii epidemiei şi a cerut "tuturor actorilor (implicaţi) să îşi intensifice acţiunea".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici