Bilanţul inundaţiilor din China: 200 de morţi şi 123 de dispăruţi

Echipele de intervenţie chineze încearcă să evacueze aproximativ 12.000 de persoane ameninţate de ruperea unui dig în provincia Jiangxi, unde 199 de persoane au murit şi 123 sunt dispărute din cauza inundaţiilor, anunţă agenţia China Nouă.

15 afișări
Imaginea articolului Bilanţul inundaţiilor din China: 200 de morţi şi 123 de dispăruţi

Bilanţul inundaţiilor din China: 200 de morţi şi 123 de dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 68.000 de persoane au fost evacuate deja în jurul digului Changkai, care a cedat din cauza creşterii apelor.

Însă apa dintr-un lac de acumulare situat în amonte de acest dig a atins un nivel critic şi ameninţă mii de persoane din aval, potrivit China Nouă.

Bilanţul inundaţiilor provocate de ploile torenţiale din centrul şi sudul Chinei a ajuns la 199 de morţi şi 123 de dispăruţi.

Preşedintele Hu Jintao şi premierul Wen Jiabao au cerut intensificarea eforturilor pentru limitarea efectelor intemperiilor, 2,37 de milioane de persoane fiind evacuate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici