Bombardiere strategice ruseşti au patrulat în apropiere de Alaska

Două bombardiere strategice ruseşti, de tip Tu-95 Bear, au efectuat o misiune de patrulare de rutină, deasupra Oceanului Arctic, până în apropiere de Alaska, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor aeriene ruse, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

22 afișări
Imaginea articolului Bombardiere strategice ruseşti au patrulat în apropiere de Alaska

Bombardiere strategice ruseşti au patrulat în apropiere de Alaska (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au decolat, marţi, de la o bază aeriană din estul Rusiei şi au îndeplinit cu succes o misiune de patrulare deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic până în apropiere de Alaska", a declarat, pentru RIA Novosti, locotenent-colonelul Vladimir Drik.

Purtătorul de cuvânt a declarat că în timpul celor 10 ore de misiune, echipajele au efectuat manevre de zbor în condiţii de climat arctic.

"Pe parcursul exerciţiului, bombardierele au fost însoţite, timp de 10 minute, de patru aparate de atac de tip F-15 Eagle ale Forţelor aeriene ale Statelor Unite", a adăugat Drik.

Rusia a reluat zborurile bombardierelor strategice deasupra Oceanelor Pacific, Atlantic şi Arctic în august 2007, printr-un ordin semnat de preşedintele de la acea dată, Vladimir Putin.

Toate zborurile flotei aeriene ruse sunt efectuate cu respectarea legislaţiei internaţionale cu privire la folosirea spaţiului aerian de deasupra apelor internaţionale, fără să încalce frontierele altor state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici