Boris Johnson condamnă atacurile de la Kabul şi anunţă continuarea operaţiunilor de evacuare

  • Boris Johnson condamnă atacurile de la Kabul, dar anunţă că Marea Britanie va continua operaţiunile de evacuare
  • Cel puţin 72 de persoane, inclusiv 12 militari americani, au fost ucise în atacurile de la Kabul, iar alte 120 de persoane au fost rănite
261 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson condamnă atacurile de la Kabul şi anunţă continuarea operaţiunilor de evacuare

Sursa foto: profimedia

Premierul britanic, Boris Johnson, a condamnat, joi seară, atacurile teroriste "barbare" din Afganistan, precizând însă că Marea Britanie va continua operaţiunile de evacuare din Kabul.

"Pot confirma că a avut loc un atac terorist barbar. De fapt, este vorba de o serie de atacuri teroriste asupra Aeroportului din Kabul, în care, din păcate, au murit mulţi militari americani şi civili afgani. Transmitem condoleanţe Statelor Unite ale Americii şi poporului afgan. Noi ne aşteptam la o asemenea situaţie. Şi vreau să subliniez că noi vom continua operaţiunile de evacuare", a declarat Boris Johnson.

Marea Britanie a evacuat până în prezent peste 12.000 de persoane din Afganistan, a precizat Boris Johnson.

Cel puţin 72 de persoane, inclusiv 12 militari americani, au fost ucise în atacurile produse în zona Aeroportului din Kabul. Alte 120 de persoane au fost rănite.

Două explozii au avut loc, joi după-amiază, la Punctul de acces "Abbey" al Aeroportului internaţional din Kabul şi la Hotelul Baron, situat în apropiere. Atacurile teroriste s-au produs în timp ce mii de persoane aşteaptă să fie evacuate din Afganistan. Statele Unite suspectează că atentatul a fost comis de reţeaua teroristă Stat Islamic. Ulterior, în zona aeroportului din Kabul au fost semnalate noi explozii şi schimburi de focuri.

Mişcarea talibanilor afgani a condamnat vehement atacurile teroriste, transmiţând că s-au produs într-o zonă aflată sub controlul trupelor americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici