Boris Johnson îndeamnă Guvernul Theresa May să "salveze Brexitul"

Fostul ministru britanice de Externe, Boris Johnson, a îndemnat Guvernul Theresa May să "salveze Brexitul", criticând cele mai recente propuneri ale premierului de la Londra şi afirmând că May are oportunitatea de a abandona abordarea "Brexit doar cu numele", informează agenţia de ştiri Dpa.

1196 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson îndeamnă Guvernul Theresa May să "salveze Brexitul"

Boris Johnson îndeamnă Guvernul Theresa May să "salveze Brexitul"

Johnson, care săptămâna trecută a demisionat din Guvernul britanic condus de Theresa May, a declarat într-un discurs că "nu este prea târziu să salvăm Brexitul. Avem timp în aceste negocieri".

Fostul ministru, care este văzut drept principalul potenţial competitor la şefia conservatorilor, a lăudat-o pe Theresa May pentru "curajul şi rezistenţa ei", afirmând că a fost o onoare să lucreze cu ea în privinţa realizării viziunii unui "Britanii globale" după ieşirea din UE, propusă de premierul britanic în ianuarie 2017.

"Am crezut atunci că este viziunea corectă, cred la fel şi acum", a afirmat fostul ministru, adăugând că "în cele 18 luni care au urmat, este ca şi cum un văl de îndoială de sine a coborât".

Poziţia Theresei May în fruntea Partidului Conservator este din ce în ce mai şubredă după demisia mai multor miniştri eurosceptici din Guvernul condus de ea, în timp ce mai mulţi parlamentari conservatori proeuropeni consideră că ea a cedat în faţa euroscepticilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici