Boris Johnson îşi pierde susţinătorii. Un deputat conservator din Marea Britanie demisionează din guvern

Boris Johnson îşi pierde susţinătorii, dar pare că va mai rămâne prim-ministru până la finalul mandatului.

195 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson îşi pierde susţinătorii. Un deputat conservator din Marea Britanie demisionează din guvern

Sursa Foto - Hepta

Un parlamentar conservator a renunţat vineri la rolul său de asistent al ministrului de interne al Marii Britanii, declarând că munca sa a fost pătată de „cultura toxică” din Downing Street.

Un raport oficial a documentat recent o serie de petreceri ilegale  la biroul prim-ministrului britanic Boris Johnson din Downing Street, organizate în perioada restricţiilor pandemice.

Johnson a spus că şi-a asumat responsabilitatea pentru evenimente, dar a refuzat să renunţe.

Deputatul conservator Paul Holmes a declarat că demisionează din rolul său guvernamental de secretar privat parlamentar la Ministerul de Interne pentru a se concentra pe reprezentarea alegătorilor săi.

„Este clar pentru mine că aceste evenimente au creat o neîncredere profundă atât în ​​guvern, cât şi în Partidul Conservator... Pentru mine este supărător faptul că această muncă în numele dumneavoastră a fost pătată de cultura toxică. Numărul 10”, a spus el într-un comunicat.

Alţi parlamentari conservatori au transmis preşedintelui Comitetului partidului scrisori prin care se solicită un vot de încredere în privinţa destituirii sau menţinerii în funcţia de premier a lui Boris Johnson, care ar fi declanşat dacă sunt trimise 54 de astfel de scrisori.

Holmes a confirmat pentru Reuters că nu a scris o scrisoare pentru a cere lui Johnson să demisioneze.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici