Boris Johnson promite milioane de teste COVID-19, dar laboratoarele sunt depăşite. Anunţul premierului

  • Premierul britanic îşi propune testarea a 10 milioane de oameni pe zi
  • Laboratoarele din Marea Britanie sunt însă depăşite
  • Capacitatea de testare a ţării este de 150.000-200.000 pe zi
848 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson promite milioane de teste COVID-19, dar laboratoarele sunt depăşite. Anunţul premierului

Boris Johnson promite milioane de teste COVID-19, dar laboratoarele sunt depăşite

Boris Johnson vrea sa facă teste COVID-19 pe post de “paşaport”, cu care britanicii sa aibă acces la evenimente sportive şi culturale.

Moonshot se numeşte planul lui Johnson de testare a 10 milioane de britanici pe zi. Acesta doreşte aplicarea sa în 2021.  În momentul de faţă, în Marea Britanie se fac între 150.000 şi 200.000 de teste pe zi.

Deşi premierul este încrezător că planul său este posibil, laboratoarele din Marea Britanie spun ca nu pot face fata şi că sunt depăşite până şi în momentul acesta.

  • „Dar, în viitor, în viitorul apropiat, sperăm, dorim să începem să folosim teste pentru a identifica persoanele care nu sunt infecţioase. Deci, le putem permite să se comporte într-un mod mai normal ştiind că nu pot infecta pe nimeni altcineva. Şi credem, sperăm că noile tipuri de test, care sunt simple, rapide, vor deveni disponibile. Ele utilizează tampoane sau salivă şi rezultatele pot să iasă în 90 sau chiar 20 de minute. În mod crucial, ar trebui să fie posibilă desfăşurarea acestor teste pe o scară mult mai mare decât a realizat orice ţară, literalmente milioane de teste să fie procesate în fiecare zi. Şi acest nivel de testare ar permite oamenilor să ducă vieţi normale fără a fi nevoie de distanţare socială”, a declarat premierul Regatului Unit, Boris Johnson, conform AP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici