Boris Johnson: Rusia a subestimat reacţia internaţională la atacul neurotoxic

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a declarat că Rusia a subestimat reacţia internaţională la atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost spion rus aflat în Marea Britanie, despre care Londra susţine că a fost orchestrat de Moscova, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1197 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Rusia a subestimat reacţia internaţională la atacul neurotoxic

Boris Johnson: Rusia a subestimat reacţia internaţională la atacul neurotoxic

Şeful diplomaţiei britanice a declarat, în cadrul unei întrevederi cu o serie de ambasadori, că 27 de ţări au decis să expulzeze diplomaţi ruşi în legătură cu presupusa implicare a Moscovei în acest caz, deşi Rusia neagă acuzaţiile.

"Aceste expulzări reprezintă un moment când un sentiment s-a cristalizat brusc, când ani de vexaţiuni şi provocări au erodat răbdarea colectivă până la limită, când în toată lumea - pe trei continente - sunt ţări care sunt gata să spună că destul e destul", a declarat Johnson.

"Dacă (Rusia) credea că am devenit atât de slabi din punct de vedere moral, atât de dependenţi de hidrocarburi, atât de înfricoşaţi de risc şi atât de temători de Rusia încât nu vom îndrăzni să răspundem, acesta este răspunsul pentru ei", a adăugat ministrul britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici