BP a reuşit să taie conducta aflată la originea scurgerii de petrol din Golful Mexic

Grupul BP a reuşit să taie conducta aflată la originea scurgerii de petrol din Golful Mexic, pentru instalarea unui echipament care să poată limita poluarea, a anunţat joi comandantul pazei de coastă americane, amiralul Thad Allen.

23 afișări
Imaginea articolului BP a reuşit să taie conducta aflată la originea scurgerii de petrol din Golful Mexic

BP a reuşit să taie conducta aflată la originea scurgerii de petrol din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O primă tăietură a fost realizată marţi seara, dar cea de-a doua, la nivelul capătului puţului a eşuat miecuri deoarece ferăstrăul cu diamant folosit s-a înţepenit, obligând inginerii să îl înlocuiască cu lame hidraulice.

Acestea "nu produc o tăietură curată, dar acum avem o tăietură", a declarat amiralul.

"Următoarea etapă" va fi instalarea unui dispozitiv "asupra a ceea ce a mai rămas din conductă" pentru a limita scurgerea şi a pompa petrolul la bordul unei nave de la suprafaţă, a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Amiralul a precizat că inginerii vor încerca să etanşeizeze acest dispozitiv cu o garnitură "foarte, foarte solidă".

"Vom putea folosi substanţe dispersante pentru petrolul care nu va fi captat", a adăugat amiralul, care a precizat că va fi un "test şi o fază de adaptare" în vederea restrângerii scurgerii.

"Este un pas înainte semnificativ", a afirmat el.

Amiralul Allen a precizat, de asemenea, că cele două puţuri de rezervă destinate stopării definitive a scurgerii de petrol vor fi operaţionale la jumătatea lui august.

În paralel, Casa Albă a anunţat joi că preşedintele Barack Obama va reveni vineri în Louisiana (sud), pentru o a treia vizită în regiune de la începutul poluării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici