Brazilia: 25 de gardieni, condamnaţi la câte 624 de ani de detenţie pentru uciderea unor deţinuţi

Douăzeci şi cinci de poliţişti au fost condamnaţi, sâmbătă, la Sao Paulo, la câte 624 de ani de închisoare, pentru participarea la masacrul din Penitenciarul Carandiru, unde au fost ucişi 111 deţinuţi.

1000 afișări
Imaginea articolului Brazilia: 25 de gardieni, condamnaţi la câte 624 de ani de detenţie pentru uciderea unor deţinuţi

Brazilia: 25 de gardieni, condamnaţi la câte 624 de ani de detenţie pentru uciderea unor deţinuţi (Imagine: Shutterstock)

Cei 25 de poliţişti au fost găsiţi vinovaţi de uciderea a 52 de deţinuţi. În total, urmează să fie judecaţi 79 de poliţişti.

Alţi 23 de poliţişti au fost condamnaţi la câte 153 de ani de închisoare fiecare, pentru moartea a 13 deţinuţi.

Procurorii afirmă că deţinuţii au fost ucişi în execuţii extrajudiciare, la mai multe etaje ale Închisorii Carandiru, pe 2 octombrie 1992, în contextul unei revolte.

Niciun poliţist nu a fost rănit în incidente, dar 111 deţinuţi au murit, iar 87 au fost răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici