Brazilia: Doi marinari români au fost aduşi la ţărm, după cinci luni petrecute la bordul unei nave defecte

Unsprezece marinari, inclusiv doi români, aflaţi la bordul unei nave care este blocată de cinci luni în largul Braziliei au fost transferaţi la ţărm sâmbătă, relatează presa braziliană.

306 afișări
Imaginea articolului Brazilia: Doi marinari români au fost aduşi la ţărm, după cinci luni petrecute la bordul unei nave defecte

Brazilia: Doi marinari români au fost aduşi la ţărm, după cinci luni petrecute la bordul unei nave defecte

Cargoul Adamastos, aflat sub pavilion liberian, este ancorat din septembrie 2014 în largul coastelor Braziliei, din cauza unor probleme tehnice. Cei 23 de membri ai echipajului nu şi-au mai primit salariile de cinci luni.

Doisprezece membri ai echipajului fuseseră transferaţi în Brazilia în decembrie, în contextul deteriorării situaţiei la bordul navei ancorate la 12 kilometri în largul Portului Rio Grande.

Ceilalţi 11 membri ai echipajului - doi români, opt egipteni şi un georgian - au fost aduşi la ţărm sâmbătă, relatează postul tv G1.

Nava Adamastos, care transportă 50.000 de tone de soia spre China, este blocată din septembrie în largul Braziliei, din cauza unor defecţiuni, dar şi pe fondul unor probleme birocratice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici