Brazilia începe să îşi îngroape morţii de la Santa Maria

Locuitorii oraşului Santa Maria din sudul Braziliei au început luni să înmormânteze persoanele moarte în incendiului izbucnit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică într-un club.

302 afișări
Imaginea articolului Brazilia începe să îşi îngroape morţii de la Santa Maria

Brazilia începe să îşi îngroape morţii de la Santa Maria (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Bilanţul a fost revizuit în scădere de către autorităţi de la 233 la 231, pentru că unele cadavre au fost "identificate de două ori", au explicat autorităţile.

Acest incendiu este al doilea cel mai important din istoria Braziliei. În 1961, la Niteroi, în apropiere de Rio de Janeiro, un incendiu produs într-un circ ambulant s-a soldat cu 503 morţi, şapte din zece fiind copii.

Tragedia, cauzată de o serie de imprudenţe şi defecţiuni, a provocat o stare de şoc în Brazilia, cu 500 de zile înainte de începerea Campionatului Mondial de fotbal din 2014.

Luni, o festivitate care trebuia să aibă loc pe stadionul Brasilia pentru a marca simbolic această numărătoare inversă a fost anulată în semn de doliu.

În Santa Maria, un oraş de 262.000 de locuitori situat la 300 de kilometri de Porto Alegre, populaţia s-a solidarizat cu familiile victimelor, rugându-se alături de ele înainte de înmormântarea colectivă.

Cadavrele mai multor persoane decedate au fost transportate în oraşele de origine din statul Rio Grande do Sul pentru a fi înhumate. Paisprezece persoane grav arse sunt spitalizate la Porto Alegre.

Majoritatea victimelor au murit asfixiate, dintre care aproximativ 180 în toaletele clubului, pe unde au încercat să fugă, potrivit unui căpitan din cadrul poliţiei militare, Edi Paulo Garcia.

Intrarea clubului de noapte era închisă şi păzită de către doi poliţişti, luni, în aşteptarea experţilor care trebuiau să ajungă în jurul orei locale 08.00 (12.00, ora României), a constatat un jurnalist al AFP.

Licenţa care autoriza funcţionarea clubului de noapte expirase din luna august, potrivit pompierilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici