British Airways îşi anulează marţi toate zborurile pe distanţe scurte şi medii

Compania aeriană British Airways a anunţat că îşi anulează marţi toate zborurile pe distanţe scurte şi medii, din cauza noilor îngrijorări privind intensitatea norului de cenuşă provocat de erupţia vulcanului islandez.

10 afișări
Imaginea articolului British Airways îşi anulează marţi toate zborurile pe distanţe scurte şi medii

British Airways îşi anulează marţi toate zborurile pe distanţe scurte şi medii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania a adăugat că speră să îşi reia zborurile pe distanţe lungi după ora locală 16.00 (18.00, ora României), în eventualitatea unei redeschideri "complete şi permanente" a spaţiului aerian britanic.

Compania low-cost easyJet a anulat până la ora 16.00 GMT (19.00, ora României) toate zborurile în Europa de Nord, inclusiv Marea Britanie, dar le-a menţinut în sudul Europei.

Aşa cum a fost prevăzut, spaţiul aerian a fost redeschis marţi, la ora 06.00 GMT (09.00, ora României) în nordul Marii Britanii, dar situaţia rămâne foarte incertă, serviciile naţionale de trafic aerian (NATS) anunţând că erupţia s-a intensificat şi că un nou nor de cenuşă se îndreaptă către ţară.

Spaţiul aerian britanic este închis din 15 aprilie, la prânz (14.00, ora României), şi această interdicţie a fost prelungită de mai multe ori, ceea ce a dus la blocarea în străinătate a mii de pasageri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici