Bronislaw Komorowski numeşte noii lideri ai armatei poloneze

Preşedintele polonez interimar Bronislaw Komorowski a numit joi noii comandanţi ai armatei poloneze, în locul celor care au decedat în catastrofa aeriană din 10 aprilie de la Smolensk, în vestul Rusiei.

11 afișări
Imaginea articolului Bronislaw Komorowski numeşte noii lideri ai armatei poloneze

Bronislaw Komorowski numeşte noii lideri ai armatei poloneze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Generalul Lech Majewski va fi noul comandant al forţelor aeriene, iar generalul Zbigniew Glowienka va comanda armata terestră. Conducerea forţelor operaţionale, mobilizate în special în Afganistan, a fost încredinţată generalului Edward Gruszka, a declarat serviciul de presă al preşedinţiei.

La începutul lui mai generalul Mieczyslaw Cieniuch a fost deja numit la conducerea Statului Major al armatei poloneze.

Generalii care ocupau aceste posturi anterior au murit toţi împreună cu preşedintele Lech Kaczynski în catastrofa de la Smolensk, unde delegaţia poloneză mergea pentru ceremoniile de comemorare a masacrului din 1940 de la Katin.

După acest accident, toate departamentele armatei din Polonia, ţară membră NATO din 1999, au fost comandate provizoriu de adjuncţii comandanţilor defuncţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici