Budapesta doreşte ca diaspora ungară să îşi păstreze identitatea

Guvernul ungar doreşte ca membrii comunităţilor din diaspora să îşi păstreze atât identitatea naţională, limba şi cultura, cât şi legăturile cu Ungaria, a declarat luni vicepremierul Tibor Navracsics.

152 afișări
Imaginea articolului Budapesta doreşte ca diaspora ungară să îşi păstreze identitatea

Budapesta doreşte ca diaspora ungară să îşi păstreze identitatea (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Navracsics, care este şi ministrul Administraţiei Publice şi Justiţiei, a declarat în cursul unei sesiuni de instruire destinate profesorilor de limba ungară care lucrează în Occident, că statutul Ungariei de membru al Uniunii Europene (UE) oferă noi oportunităţi în vederea dezvoltării unor legături mai apropiate cu ungurii care trăiesc în diaspora.

Totodată, noi oportunităţi de angajare în străinătate atrag numeroşi tineri care dezvoltă "noi diaspore", a adăugat el.

Sesiunea de instruire pentru profesori de ungară care munesc în străinătate este organizată la Balatonalmadi, în vestul Ungariei, şi a ajuns la a 13-a ediţie. La acest eveniment, care a avut loc la sfârşitul săptămânii, au participat 28 de persoane din nouă ţări, şi anume Austria, Canada, Finlanda, Germania, Polonia, România, Spania, Suedia şi Elveţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici