Bulgaria cere Uniunii Europene să renunţe la Mecanismul de Cooperare şi Verificare

Ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov, a cerut Uniunii Europene să renunţe la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), instrument utilizat de Comisia Europeană pentru monitorizarea României şi Bulgariei.

228 afișări
Imaginea articolului Bulgaria cere Uniunii Europene să renunţe la Mecanismul de Cooperare şi Verificare

Bulgaria cere Uniunii Europene să renunţe la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului Novinite.com, Daniel Mitov a cerut Bruxellesului să anuleze Mecanismul de Cooperare şi Verificare, introdus în 2007, în momentul aderării României şi Bulgariei la Uniunea Europeană.

În cursul unei întrevederi pe care a avut-o cu ambasadorul României la Sofia, Anton Păcureţu, şeful diplomaţiei bulgare a pledat ca cele două ţări să manifeste o atitudine de "sprijin reciproc", în scopul facilitării admiterii în Spaţiul UE de liberă circulaţie (Schengen).

Săptămâna trecută, vicepremierul bulgar Meglena Kuneva avertiza că România şi Bulgaria ar putea fi evaluate separat de către Uniunea Europeană şi că România ar putea adera la Schengen mai devreme.

Daniel Mitov şi ambasadorul român au fost de acord că Bucureştiul şi Sofia trebuie să intensifice cooperarea în regiunea Dunării, discutând şi despre proiectul unui coridor de gaz care ar integra reţelele din Bulgaria, România şi Grecia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici