Bulgaria creşte limita de viteză pe autostrăzi. Cu cât vei putea circula în ţara vecină

Parlamentarii bulgari au aprobat în prima lectură propuneri de amendamente legislative care permit creşterea limitei de viteză pe autostrăzi de la 130 la 140 kilometri pe oră.

601 afișări
Imaginea articolului Bulgaria creşte limita de viteză pe autostrăzi. Cu cât vei putea circula în ţara vecină

Bulgaria creşte limita de viteză pe autostrăzi. Cu cât vei putea circula în ţara vecină (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)

"Vrem să creştem limita de viteză, din cauza noilor autostrăzi aflate în construcţie şi a drumurilor noi, de înaltă calitate. Restricţiile existente vor fi menţinute pe porţiunile de drum care prezintă riscuri", a anunţat Liliana Pavlova, ministrul Dezvoltării Regionale, relatează site-ul Novinite.com.

Formaţiunile de opoziţie Coaliţia Albastră (dreapta) şi Partidul Socialist bulgar (stânga) au criticat dur creşterea limitei de viteză pe autostrăzi.

În opinia lor, această modificare legislativă va conduce la sporirea accidentelor rutiere şi a victimelor. De asemenea, cele două formaţiuni de opoziţie au subliniat că bilanţului victimelor accidentelor rutiere, care a înregistrat o scădere în ultimii zece ani în Bulgaria, va reveni la niveluri "nefavorabile".

Ministerul bulgar de Interne a respins iniţial idee creşterii limitei de viteză pe autostrăzi. Ulterior, ministrul Ţvetan Ţvetanov a precizat că noua măsură se va aplica numai pe anumite porţiuni ale unor austostrăzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici