Bulgaria: Stare de urgenţă din cauza gripei A H1N1

Autorităţile din oraşul Nikopole, din nordul Bulgariei, au declarat stare de urgenţă din cauza pandemiei de gripă A H1N1, a anunţat postul public bulgar de televiziune, BNT, citat de Sofia Echo în pagina electronică.

27 afișări
Imaginea articolului Bulgaria: Stare de urgenţă din cauza gripei A H1N1

Bulgaria: Stare de urgenţă din cauza gripei A H1N1 (Imegine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Între măsurile adoptate se numără închiderea tuturor instituţiilor de învăţământ din oraş şi din localităţile din apropiere, dar şi interzicea organizării de reuniuni publice.

Aceste măsuri au fost anunţate de directorul autorităţii naţionale pentru sănătate, Tencio Tonev. Potrivit acestuia, numeroase regiuni din Bulgaria se află "într-un stadiu preepidemic".

Cele afectate regiuni din Bulgaria sunt Iambol, Şumen, Plevana, Loveci, Burgas şi Gabrovo, în vreme ce Sofia, Plovdiv şi Varna au înregistrat o intensificare a numărului de cazuri de gripă A H1N1, potrivit doctorului Anghel Kuncev, din cadrul departamentului de boli infecţioase al Ministerului Sănătăţii.

"Boala va atinge apogeul în următoarele două-trei luni, dar îi sfătuiesc pe oameni să-şi păstreze calmul", a precziat Kuncev.

Cazuri de gripă A H1N1 au fost depistate şi în alte oraşe din Bulgaria, precum Montana şi Stara Zagora. Autorităţile locale au înregistrat între 100 şi 150 de cazuri la un număr de 10.000 de persoane. O alertă pentru pandemie va fi declanşată în orice oraş din Bulgaria în momentul în care numărul de persoane contaminate va ajunge la 200.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici