Bulgaria suspendă mâine starea de urgenţă. Ce restricţii rămân în vigoare

  • Bulgaria suspendă starea de urgenţă, dar unele restricţii antiepidemice sunt menţinute
  • Ministerul bulgar al Sănătăţii are dreptul de a plasa în carantină persoanele infectate şi de a-i sancţiona pe cei ce nu respectă izolarea
  • Parlamentul Bulgariei a aprobat un set de stimulente pentru turism
3027 afișări
Imaginea articolului Bulgaria suspendă mâine starea de urgenţă. Ce restricţii rămân în vigoare

Bulgaria suspendă mâine starea de urgenţă. Ce restricţii rămân în vigoare

Starea de urgenţă instituită din cauza epidemiei de coronavirus se va încheia în Bulgaria miercuri, dar unele măsuri restrictive vor fi menţinute, a decis marţi Parlamentul de la Sofia, potrivit agenţiei Reuters.

Conform proiectului aprobat de Parlament, Ministerul Sănătăţii are dreptul de a plasa în carantină persoanele infectate şi de a-i sancţiona pe cei ce nu respectă izolarea.

Bulgaria a instituit starea de urgenţă pe 13 martie, în contextul epidemiei de coronavirus.

După expirarea stării de urgenţă, Guvernul de la Sofia va redeschide gradual cinematografele, muzeele şi alte centre recreative, dar vor fi respectate în continuare măsurile de distanţare socială.

Vor fi redeschise şi restaurantele şi terasele în aer liber, precum şi pensiunile şi hotelurile mici.

Parlamentul de la Sofia a aprobat şi stimulente pentru turism, urmând să fie subvenţionate firmele care aduc străini în staţiuni situate pe litoralul bulgar al Mării Negre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici