Bulgaria va intra în Schengen, dă asigurări ambasadorul francez la Sofia

Ambasadorul francez la Sofia Philippe Autie a oferit asigurări Bulgariei că va intra în spaţiul Schengen. "Orice intrare a unei ţări în (spaţiul) Schengen este o decizie dificilă", a spus Autie într-o întâlnire cu studenţi marţi, la Varna, potrivit postului Varna24.

676 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va intra în Schengen, dă asigurări ambasadorul francez la Sofia

Bulgaria va intra în Schengen, dă asigurări ambasadorul francez la Sofia

El a adăugat, însă, că decizia cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Schengen trebuie să fie unanimă, relatează site-ul Novinite.com.

Ambasadorul francez a argumentat că cele două state UE vor juca un rol-cheie în cadrul zonei fără frontiere, în contextul în care vor constitui o parte a frontierei externe a Uniunii.

Dezbaterea cu privire la aderarea celor două foste ţări comuniste la spaţiul de liberă circulaţie a fost amânată către sfârşitul lui 2013, în cadrul ultimei reuniuni a Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne.

Până în prezent, celor două ţări le-a fost refuzat accesul în Schengen în mai multe rânduri, în principal din cauza opoziţia Olandei, care susţine că, deşi au îndeplinit cerinţele de ordin tehnic, acestea nu pot asigura securitatea frontierei europene din cauza lipsei unor progrese în domeniul luptei împotriva corupţiei şi crime organizate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici