Burgas, oraşul în care a avut loc cel mai grav atac terorist dintr-o ţară UE. Este al patrulea oraş bulgar şi o atracţie pentru turismul balnear

Burgas, situat la Marea Neagră, este al patrulea cel mai important oraş din Bulgaria, cu aproximativ 200.000 de locuitori şi una dintre principalele atracţii turistice din ţară.

894 afișări
Imaginea articolului Burgas, oraşul în care a avut loc cel mai grav atac terorist dintr-o ţară UE. Este al patrulea oraş bulgar şi o atracţie pentru turismul balnear

Burgas, oraşul în care a avut loc cel mai grav atac terorist dintr-o ţară UE. Este al patrulea oraş bulgar şi o atracţie pentru turismul balnear (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Plajele bulgare de la litoralul Mării Negre atrag numeroşi turişti, care vin aici atât pentru mare, cât şi pentru reputaţia festivă a staţiunilor balneare.

Construite fără prea multă consideraţie faţă de estetică şi natură, staţiunea deţine numeroase hoteluri, restaurante şi centre comerciale pe coastă, găzduind anual un popular festival de "sculptură" în nisip.

Oraşul este înconjurat de mai multe lacuri, care reprezintă un sistem de protecţie a acestor ecosisteme fragile, pe care ar fi necesar să se mizeze pentru dezvoltarea unui turism mai ecologic decât cel practicat pe plaje.

În 2009, Burgasul singur afişa o capacitate de cazare de aproape 4.400 de paturi, potrivit datelor oficiale comunicate de municipalitate.

Burgas este totodată unul dintre principalele porturi la Marea Neagră, iar în această ipostază reprezintă un punct strategic pentru industriile gazelor şi petrolului, dar şi pentru pescuit.

Situat la aproximativ 200 de kilometri de Istanbul şi aproximativ 400 de kilometri de Sofia, Burgas se află la intersecţia a numeroase rute de transport, încă din antichitate, când oraşul era un centru de schimb pentru sare şi cupru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici