Cadavrele a doi băieţi, probabil imigranţi, au fost descoperite pe o plajă din insula greacă Kos

Cadavrele a doi băieţi au fost descoperite duminică pe o plajă din insula greacă Kos, a anunţat Paza de Coastă, fiind vorba probabil despre membri ai unei familii de imigranţi, relatează AFP în pagina electronică.

1341 afișări
Imaginea articolului Cadavrele a doi băieţi, probabil imigranţi, au fost descoperite pe o plajă din insula greacă Kos

Cadavrele a doi băieţi, probabil imigranţi, au fost descoperite pe o plajă din insula greacă Kos (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Un bebeluş, a cărui vârstă a fost estimată între şase luni şi un an, a fost găsit în cursul dimineţii pe plaja unui hotel.

Câteva ore mai târziu, cadavrul altui copil, care ar fi avut între trei şi cinci ani, a fost recuperat în acelaşi loc.

Potrivit presei elene, autorităţile cred că băieţii făceau parte dintr-o familie de imigranţi care a încercat să ajungă pe insula Kos la bordul unei ambarcaţiuni.

La începutul lui septembrie, fotografia cu trupul neînsufleţit al unui refugiat sirian în vârstă de trei ani, Aylan Kurdi, găsit pe o plajă din Turcia, a generat emoţii în Uniunea Europeană, care se confruntă cu un flux de imigranţi fără precedent, din cauza războiului şi situaţiei precare din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa.

Aproximativ 630.000 de persoane au intrat ilegal în Europa de la începutul anului 2015, a afirmat într-un interviu care urmează să fie publicat luni directorul agenţiei europene de supraveghere a frontierelor, Frontex.

Aproape 3.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în UE, începând din ianuarie, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici