Cadavrul nepotului lui Mir Hossein Moussavi a dispărut - familie

Cadavrul lui Seyyed Ali Moussavi, nepotul liderului opoziţiei iraniene, Mir Hossein Moussavi, ucis în timpul manifestaţiilor de duminică din Teheran, a dispărut de la spitalul unde fusese transferat, a declarat luni fratele victimei pentru un site de Internet al opoziţiei.

16 afișări
Imaginea articolului Cadavrul nepotului lui Mir Hossein Moussavi a dispărut - familie

Cadavrul nepotului lui Mir Hossein Moussavi a dispărut - familie (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"Corpul neînsufleţit al fratelui meu a fost dus la spital şi nu putem să îl găsim", a declarat Reza Mousavi pentru Parlemannews, site-ul grupului minoritar al opoziţiei din Parlament.

"Nimeni nu vrea să recunoască faptul că a luat cadavrul, nimeni nu ne răspunde", a adăugat el.

Potrivit familiei, nepotul în vârstă de 35 de ani al lui Moussavi a fost ucis în centrul Teheranului, în cadrul unor manifestaţii ale opoziţiei reprimate violent de forţele de ordine.

Manifestaţiile antiguvernamentale de duminică au provocat moartea a opt persoane în toată ţara, potrivit ultimului bilanţ oficial comunicat de autorităţi.

Şeful poliţiei din Teheran, Azizollah Rajabzadeh, a declarat luni pentru agenţia Ilna că "o anchetă este în desfăşurare în legătură cu moartea nepotului lui Moussavi", iar rezultatele acesteia "vor fi anunţate în curând".

Mir Hossein Mousavi, candidat învins la alegerile prezidenţiale din iunie, a devenit unul dintre liderii opoziţiei care contestă legitimitatea realegerii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici