Căderi masive de zăpadă în Grecia: Autorităţile închid şcolile şi deschid adăposturi

Căderile masive de zăpadă de marţi din nordul Atenei au determinat autorităţile să închidă şoselele şi şcolile, în timp ce Primăria a transformat trei clădiri publice în adăposturi pentru oamenii străzii, informează publicaţia Ekathimerini în pagina electronică.

279 afișări
Imaginea articolului Căderi masive de zăpadă în Grecia: Autorităţile închid şcolile şi deschid adăposturi

Autorităţile elene închid şcolile şi şoselele şi deschid adăposturi, ca urmare a căderilor de zăpadă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În condiţiile în care temperaturile au scăzut sub valoarea de 0 grade Celsius, Penteli, şoseaua de centură a Atenei, a fost închisă marţi ca urmare a poleiului şi ceţii, însă a fost redeschisă traficului în cursul dimineţii.

Drumul naţional care leagă Atena de Thiva a fost închis pentru autovehicule de mare tonaj, în timp ce autoturismele puteau circula doar dacă erau dotate cu lanţuri antiderapare, potrivit publicaţiei Ekathimerini.

Şcolile din localităţile Dionysos, Penteli, Nea Penteli, Kapandriti, Kalamos, Malakasa, Petroupoli şi Liosia au fost închise.

Numărul de urgenţă 1960 va fi disponibil non-stop, cetăţenii putând raporta dacă observă oameni ai străzii aflaţi în dificultate.

Centre municipale pentru bătrâni (KAPI) vor funcţiona de la 08.00 AM până la 08.00 PM, oferind un adăpost încălzit.

Temperaturile sunt aşteptate să crească începând cu ziua de joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici