Cadoul lui Serghei Lavrov pentru John Kerry: Un tricou cu Ziua Victoriei şi coşuri cu roşii şi cartofi

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a oferit secretarului de Stat american, John Kerry, cu ocazia întrevederii de la Soci, un tricou cu însemnele Zilei Victoriei şi coşuri cu roşii şi cartofi.

252 afișări
Imaginea articolului Cadoul lui Serghei Lavrov pentru John Kerry: Un tricou cu Ziua Victoriei şi coşuri cu roşii şi cartofi

Cadoul lui Serghei Lavrov pentru John Kerry: Un tricou cu Ziua Victoriei şi coşuri cu roşii şi cartofi (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Serghei Lavrov şi John Kerry s-au întâlnit marţi în staţiunea rusă de la Marea Neagră pentru a discuta despre relaţiile internaţionale şi bilaterale. Ministerul rus de Externe, care nu a făcut comentarii pe tema discuţiilor, a scris pe Facebook despre schimbul de cadouri dintre cei doi diplomaţi, relatează Russia Today în pagina electronică.

Lavrov i-a oferit omologului său american un tricou cu simbolurile victoriei sovietice în faţa Germaniei naziste, din urmă cu 70 de ani, pe care Rusia a comemorat-o recent printr-o paradă militară de amploare.

El i-a dat de asemenea lui Kerry două coşuri cu roşii şi cartofi care, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, "au o legătură îndepărtată cu cei oferiţi (lui Lavrov) de colegul său american cu ceva timp în urmă".

În ianuarie 2014, Kerry i-a oferit lui Lavrov doi cartofi mari din Idaho, cu ocazia unei întrevederi pe care au avut-o la Paris. Lavrov a declarat ulterior că o fermă rusească i-a cerut să doneze cartofii pentru experimente.

La rândul său, John Kerry i-a oferit marţi lui Serghei Lavrov o colecţie de citate din presa rusă despre care a declarat că "nu reflectă adevăratul potenţial al relaţiilor ruso-americane", conform paginii de Facebook a Ministerului rus de Externe.

Ulterior, secretarul de presă al ambasadei SUA la Moscova a scris pe Twitter că John Kerry i-a oferit de fapt lui Lavrov o servietă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici