Camerista care îl acuză pe Strauss-Kahn programase o conferinţă de presă, dar procurorul a anulat-o

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală şi tentativă de viol era pe punctul de a organiza o conferinţă de presă, dar evenimentul a fost anulat de procurorul din Manhattan care instrumentează cazul, scrie ziarul Le Figaro, în ediţia online.

700 afișări
Imaginea articolului Camerista care îl acuză pe Strauss-Kahn programase o conferinţă de presă, dar procurorul a anulat-o

Procurorul Cyrus Vance (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De la arestarea fostului director FMI, camerista Nafissatou Diallo, protejată de procurorul Cyrus Vance, locuieşte într-un hotel din Brooklyn, după ce iniţial fusese cazată în Manhattan. Tânăra din Guineea este singurul martor al acuzării, însă există serioase semne de întrebare privind credibilitatea ei, context în care Strauss-Kahn a fost eliberat pe propria răspundere, iar acuzaţiile la adresa lui ar putea fi retrase.

Camerista Nafissatou Diallo nu a avut până acum nicio apariţie publică, dar marţi după-amiază tânăra a încercat să organizeze o conferinţă de presă, anulată într-un final de procurorul Vance.

Anunţul conferinţei de presă a circulat în reţelele de ştiri americane, evenimentul având rolul de a ridica dubiile asupra credibilităţii cameristei, explică unul dintre liderii comunităţii de culoare de la New York.

Însă echipa procurorului Vance a considerat că iniţiativa este inoportună, anulând conferinţa de presă.

Luni seara, Biroul procurorului din Manhattan a anunţat că, de comun acord cu apărarea lui Dominique Strauss-Kahn, va continua investigaţia până pe 1 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici