Campanie în Marea Britanie împotriva căsătoriilor cu forţa

Guvernul britanic i-a alertat sâmbătă pe medici, profesori şi membrii personalului de pe aeroporturi, cerându-le să urmărească eventuale căsătorii cu forţa pe perioada verii.

254 afișări
Imaginea articolului Campanie în Marea Britanie împotriva căsătoriilor cu forţa

Campanie în Marea Britanie împotriva căsătoriilor cu forţa (Imagine: Shutterstock)

Anul trecut, Londra a înregistrat 1.485 de cazuri de posibile căsătorii cu forţa în 60 de ţări, în special în Asia. În 35% dintre cazuri victimele erau minori, iar 13% aveau vârsta sub 15 ani. Cea mai tânără victimă avea doi ani, iar cea mai bătrână 71 de ani. De asemenea, 18% dintre victime erau bărbaţi.

Vara este deosebit de propice acestei practici, au subliniat autorităţile sâmbătă. "Este vital ca tinerele care pleacă în străinătate să asiste la o căsătorie să fie conştiente că ar putea fi vorba despre căsătoria lor", a subliniat Aneeta Prem, directoarea unei asociaţii împotriva căsătoriilor cu forţa.

Pentru a sensibiliza publicul faţă de această problemă, Guvernul a început să distribuie cărţi poştale cu mesajul "Căsătoria: este opţiunea ta". Ele încurajează destinatarii să se adreseze poliţiei sau personalului de pe aeroporturi şi oferă un număr de telefon şi o adresă de e-mail la care autoriăţile pot fi contactate în acest sens.

"Tinerele care aşteaptă rezultatele la Bacalureat ar trebui să privească spre un viitor strălucitor, şi nu să fie condamnate la un mariaj cu forţa cu o persoană pe care nu au întâlnit-o vreodată", a declarat secretarul de stat pentru prevenirea infracţiunilor Jeremy Browne.

Partidul Laburist (opoziţie) a apreciat că această iniţiativă este indispensabilă, dar a notat că ar fi fost mai utilă dacă ar fi fost lansată înainte de vacanţa şcolară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici