Canada a promis un ajutor de 3,5 miliarde de dolari pentru ţări în curs de dezvoltare

Premierul canadian, Stephen Harper, a promis, joi, un ajutor de 3,5 miliarde de dolari pe cinci ani pentru scăderea ratei mortalităţii în rândul mamelor şi copiilor din ţările în curs de dezvoltare.

114 afișări
Imaginea articolului Canada a promis un ajutor de 3,5 miliarde de dolari pentru ţări în curs de dezvoltare

Canada a promis un ajutor de 3,5 miliarde de dolari pentru ţări în curs de dezvoltare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest ajutor, care va fi acordat în perioada 2015-2020, va avea drept scop consolidarea sistemelor de sănătate ale unor ţări în curs de dezvoltare, ameliorarea alimentaţiei mamelor şi extinderea campaniilor de vaccinare.

Premierul şi-a luat acest angajament în cadrul unei conferinţe pe tema mortalităţii la naştere şi în rândul copiilor, organizate la Toronto, cu participarea reginei Rania a Iordaniei, filantroapei Melinda Gates, preşedintelui tanzanian Jakaya Kikwete şi unor agenţii specializate ale ONU, dar şi a unor ONG-uri.

Finanţarea anunţată se adaugă la un ajutor de 2,8 miliarde de dolari pe cinci ani promis de Canada la summitul G8 de la Toronto, în 2010, în cadrul unei iniţiative în favoarea sănătăţii maternale, neonatele şi a copiilor.

Această iniţiativă a permis deja salvarea a "două milioane de copii în lume" între 2010 şi 2013, a anunţat Harper, subliniind că 45% din decesele copiilor sub cinci ani în ţările în curs de dezvoltare sunt atribuite subalimentării.

Canada îşi va concentra ajutorul pe "un anumit număr de ţări în curs de dezvoltare partenere".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici