Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele de la Kiev

Canada şi Marea Britanie au decis închiderea ambasadelor de la Kiev din motive de securitate, în urma confruntărilor din capitala Ucrainei, care s-au soldat cu cel puţin 28 de morţi şi sute de răniţi, relatează presa internaţională.

275 afișări
Imaginea articolului Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele de la Kiev

Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele de la Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un mesaj audio şi un anunţ postat pe site-ul misiunii diplomatice canadiene la Kiev anunţă închiderea ambasadei, fără detalii privind perioada în care decizia este în vigoare, relatează publicaţia Globe and Mail.

"Ambasada Canadei la Kiev este închisă din motive de securitate", arată un mesaj audio al liniilor telefonice de la misiunea diplomatică. Mesajul precizează că angajaţii ambasadei continuă să ofere servicii consulare şi îi îndeamnă pe cetăţenii canadieni aflaţi în Ucraina să ia legătura cu misiunea diplomatică în caz de urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului canadian de Externe, Adam Hodge, a declarat că personalul ambasadei este în siguranţă.

De asemenea, ambasada Marii Britanii la Kiev a fost închisă temporar din cauza situaţiei de securitate din capitala Ucrainei, potrivit unui anunţ postat pe site-ul misiunii diplomatice.

Cetăţenii sunt îndemnaţi ca, în caz de urgenţă, să trimită un e-mail pe adresa ambasadei Marii Britanii la Kiev, relatează Russia Today.

Cel puţin un manifestant a fost ucis alţi zece au fost răniţi, după ce confruntările dintre protestatari şi poliţişti s-au reluat joi dimineaţa la Kiev. Manifestanţii au dat foc mai multor pneuri, iar fumul gros a invadat toată piaţa. Anterior, sute de manifestanţi au atacat şi respins un cordon al poliţiei în Maidan, Piaţa Independenţei din Kiev.

Autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea de urgenţă a Parlamentului de la Kiev, în timp ce protestatarii par să se îndrepte către această zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici