Canada va cere ajutorul aliaţilor săi pentru a rezolva disputa cu Arabia Saudită. Statele Unite au declarat că nu se vor implica în problemă

Canada plănuieşte să ceară ajutorul a doi dintre aliaţii săi, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite, pentru a rezolva disputa cu Arabia Saudită, în contextul în care reprezentanţii Statele Unite au declarat că nu se vor implica în problemă, relatează Reuters.

422 afișări
Imaginea articolului Canada va cere ajutorul aliaţilor săi pentru a rezolva disputa cu Arabia Saudită. Statele Unite au declarat că nu se vor implica în problemă

Canada va cere ajutorul aliaţilor săi pentru a rezolva disputa cu Arabia Saudită. Statele Unite au declarat că nu se vor implica în problemă

Arabia Saudită a anunţat duminică expulzarea ambasadorului Canadei la Riad şi a suspendat toate legăturile comerciale cu Ottawa, după ce ministrul canadian de Externe, Chrystia Freeland, s-a declarat "foarte alarmată" de arestarea de către autorităţile saudite a unei surori a activistului Raif Badawi.

Arabia Saudită a acuzat Canada de o „imixtiune gravă în afacerile interne ale ţării”.

Conform unei surse guvernamentale, prim-ministrul canadian Justin Trudeau va cere ajutor Emiratelor Arabe Unite şi Marii Britanii.

„Cheia este să lucrăm împreună cu aliaţii din regiune pentru a rezolva problema, lucru care se poate întâmpla rapid”, a declarat sursa.

Guvernul Marii Britanii a cerut marţi celor două ţări să rezolve rapid problema, înainte ca aceasta să se agraveze.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a făcut marţi apel la rezolvarea disputei diplomatice între Canada şi Arabia Saudite, dar a susţinut că nu se va implica în problemă.

"Ambele părţi trebuie să rezolve problema în mod diplomatic. Nu putem sa o facem noi pentru ei, trebuie să rezolve împreună", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Compania aeriană de stat saudită a anunţat marţi că şi-a suspendat zborurile spre Toronto.

De asemenea, Arabia Saudită a cerut încetarea oricărui tratament medical al cetăţenilor săi în Canada şi a început procedurile pentru transferul acestora din spitalele canadiene în alte ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici