Cancelarul Austriei denunţă pretenţiile Franţei de a fi tratată de UE ca "un mare stat"

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat declaraţiile unui oficial guvernamental francez privind modul în care CE se adresează unui "mare stat", subliniind că toate ţările membre UE trebuie tratate egal, indiferent de mărime.

54 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Austriei denunţă pretenţiile Franţei de a fi tratată de UE ca "un mare stat"

Cancelarul Austriei denunţă pretenţiile Franţei de a fi tratată de UE ca "un mare stat" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a criticat miercuri modul în care Bruxellesul tratează Franţa în problema romilor. "Acest gen de derapaj este neconvenabil. Tonul pe care Reding l-a folosit pe această temă este exagerat, răbdarea mea are limite, nu aşa te adresezi unui mare stat", a declarat Lellouche.

"Un lucru este incontestabil: Comisia Europeană este garantul tratatelor şi stabileşte dacă este încălcat sau nu un tratat", a declarat Werner Faymann. "Acest lucru se aplică atât Franţei, cât şi ţărilor mici sau medii. Nu pot exista standarde duble", atrage atenţia cancelarul austriac.

Joi dimineaţă, eurodeputatul austriac Hannes Swoboda, vicepreşedintele grupului socialist din PE, denunţase şi el declaraţiile lui Pierre Lellouche.

"Dacă nu sunt acceptate criticile la adresa unui stat mare, acest lucru înseamnă că membrii Comisiei Europene nu pot aplica legislaţia europeană decât statelor mici. Acest mod de gândire este inacceptabil", sublinia Hannes Swoboda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici