Candidatul socialist la funcţia de cancelar al Germaniei o atacă pe Angela Merkel: Conduce unul dintre cele mai rele guverne

Angela Merkel conduce "unul dintre cele mai rele guverne" ale Germaniei de după Război, a criticat luni Peer Steinbrück, care o va înfrunta pe cancelar în alegerile legislative din 2013, el fiind primul pe lista social-democraţilor.

187 afișări
Imaginea articolului Candidatul socialist la funcţia de cancelar al Germaniei o atacă pe Angela Merkel: Conduce unul dintre cele mai rele guverne

Peer Steinbrück (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consider că imensa majoritate (a membrilor) Guvernului - cu doar două excepţii - reprezintă unul dintre cele mai rele, dacă nu chiar cel mai rău Guvern de când a fost fondată Republica Federală (Germania)", a declarat Steinbrück, la puţin timp după ce a fost confirmat candidat al Partidului Social-Democrat (SPD) pentru funcţia de cancelar. Conducerea SPD a confirmat această decizie cu unanimitate, după care a anunţat acest lucru în presă vineri.

Fost ministru al Finanţelor în cadrul unei "mari coaliţii" a conservatorilor şi social-democraţilor în perioada 2005-2009, condusă de către Angela Merkel, el i-a reproşat acesteia lipsa de viziune pe termen lung.

Reluând o comparaţie făcută în urmă cu câţiva ani de către fostul ministru SPD al Apărării Peter Struck, el a declarat că poţi zbura oriunde în linişte, cu Angela Merkel ca pilot al unui avion, dar că nu vei şti niciodată unde vei ateriza.

El a acuzat-o de asemenea de "înşelătorie asupra mărfii" şi de faptul că încearcă să demobilizeze electoratul de stânga, lăsând fără încetare impresia că ar aplica măsurile avansate de SPD, dar într-o versiunea foarte diluată.

Steinbrück a citat ca exemplu un proiect privind introducerea unui plafon salarial, care urmează să fie negociat între partenerii sociali din sectoarele care nu au o asemenea măsură, în timp ce SPD militează pentru un salariu minimum unic care să se aplice în toate ramurile.

Steinbrück a promis că nu va purta "o campanie plictisitoare, o campanie fără umor".

"Un pic de umor şi glume vor fi prezente, iar acesta ar putea să fie chiar unul dintre cele mai bune unghiuri de atac împotriva adversarilor noştri", a anunţat el.

Campania sa nu va începe, totuşi, imediat, a subliniat Peer Steinbrück. "Sunt convins că toţi bărbaţii şi femeile din Republica (Federală Germania) nu au niciun chef să asiste la o campanie electorală de 12 luni", a apreciat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici