Candu: Procesul de asociere şi de integrare a Republicii Moldova în UE este unul ireversibil

Procesul de asociere şi de integrare a Republicii Moldova în UE este unul ireversibil, iar procesul trebuie accelerat, a declarat, joi, preşedintele Parlamentului din R.Moldova, Andrian Candu, la întâlnirea cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu premierul Victor Ponta.

157 afișări
Imaginea articolului Candu: Procesul de asociere şi de integrare a Republicii Moldova în UE este unul ireversibil

Candu: Procesul de asociere şi de integrare a Republicii Moldova în UE este unul ireversibil (Imagine: Mihai Buruiana)

"Procesul de asociere şi de integrare a Republicii Moldova în UE este unul ireversibil. Fără tăgadă, este o soluţie fără alternativă, ceea ce îşi doresc cel mai mult cetăţenii Republicii Moldova, să devină şi ei cetăţeni ai UE, alături de România, şi contez pe sprijinul României şi al Guvernului, al Parlamentului şi să accelerăm acest proces. Eventual, ceea ce ar trebui să facem în cinci ani, de ce să nu facem într-un an. Pentru că avem foarte multe restanţe şi contez pe suportul vostru", a spus oficialul moldovean.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus că îşi exprimă speranţa că, împreună, vor îndeplini promisiunile făcute cetăţenilor moldoveni pe drumul către UE.

"Vă mulţumim foarte mult că suntem aici, că una dintre primele vizite pe care le aveţi în afara Republicii Moldova este România, un stat care vă susţine în tot ceea ce faceţi, vă felicit în activitate şi eu, şi primul ministru. Vă susţinem pe acest drum, de integrare europeană, drumul pe care dumneavoastră l-aţi ales. Succes în activitate, patru ani grei pe care îi aveţi ca preşedinte şi îmi exprim speranţa că împreună vom îndeplini promisiunile pe care le-aţi făcut cetăţenilor, în ceea ce priveşte drumul fără întoarcere pe care l-aţi ales către UE, către statele democratice", a spus Zgonea.

Premierul Ponta a afirmat că relaţia dintre cele două parlamente şi este la fel de importantă ca şi relaţia dintre cele două guverne.

"Vreau să vă mulţumesc pentru cum am lucrat anul trecut, când eraţi în Guvern şi am făcut lucruri importante împreună. (...) Relaţia dintre cele două parlamente este la fel de importantă ca şi relaţia dintre cele două guverne", a spus Ponta.

După întâlnire, preşedintele Parlamentului din Republica Moldova a semnat în cartea de onoare a Camerei Deputaţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici