Canibalism în Coreea de Nord: Copii mâncaţi de propriii părinţi din cauza foametei - VIDEO

Reporteri sub acoperire de la o agenţie de presă asiatică au descoperit mai multe cazuri de canibalism în Coreea de Nord, unii locuitori recurgând la a-şi ucide copiii ca să aibă ce mânca, în urma unui val de foamete care a lovit zonele agricole din ţară.

6427 afișări
Imaginea articolului Canibalism în Coreea de Nord: Copii mâncaţi de propriii părinţi din cauza foametei - VIDEO

Canibalism în Coreea de Nord: Copii mâncaţi de propriii părinţi din cauza foametei - VIDEO (Imagine: captură video)

O "foamete ascunsă" din zonele agricole din provinciile Hwanghae de Nord şi de Sud se presupune că a cauzat moartea a 10.000 de oameni, existând temeri privind apariţia incidentelor de canibalism, scrie Daily Mail.

Cazurile macabre au început să fie descoperite în contextul în care locuitorii zonelor respective se luptă cu foametea după ce seceta a lovit fermele şi mâncarea a fost confiscată de oficiali ai partidului.

Astfel, un bărbat înfometat din Coreea de Nord a fost executat după ce şi-a ucis cei doi copii pentru a se hrăni, conform unor surse din interiorul statului.

Reporteri sub acoperire de la Asia Press au relatat pentru Sunday Times cum un bărbat a dezgropat cadavrul propriului nepot, după care l-a mâncat. Un altul şi-a fiert copilul ca să aibă ce să mănânce.

Un locuitor a fost citat în timp ce povestea că un bărbat din satul lui care şi-a omorât cei doi copii şi a încercat să-i mănânce a fost executat. Potrivit acestuia, tatăl a omorât-o pe fata cea mare în timp ce soţia era plecată la serviciu, iar apoi şi-a omorât fiul pentru că fusese martor la crimă.

Când mama lor s-a întors, bărbatul i-a spus că au mâncat carne, dar aceasta a devenit suspicioasă şi a luat legătura cu autorităţile, care au descoperit părţi din corpurile copiilor.

Jiro Ishimaru, de la Asia Press, care a întocmit o relatare de 12 pagini, a spus: "Cele mai şocante au fost numeroasele mărturii despre canibalism care au ajuns la noi".

Jurnaliştii asiatici sub acoperire au explicat că mâncarea a fost confiscată din cele două provincii agricole şi dusă locuitorilor capitalei Pyongyang. Zonele au fost lovite apoi de secetă, rămânând aproape fără niciun fel de resurse.

Sunday Times a citat şi declaraţia unui oficial de la Partidul Muncitoresc al Coreei de Nord: "Într-un sat din ţinutul Chongdan, un bărbat care a înnebunit de foame şi-a fiert copilul, i-a mâncat carnea şi a fost arestat".

Deşi oficiali ONU au vizitat zona în timpul unei călătorii sponsorizate de stat, reporterii locali au spus că e puţin probabil ca aceştia să fi fost duşi în părţile lovite de foamete.

Aceasta nu este prima dată când au fost raportate cazuri de canibalism în Coreea de Nord. În mai anul trecut, Institutul Coreean pentru Unificarea Naţională, din Coreea de Sud, a informat că un bărbat a fost executat după ce a devorat parţial corpul unui coleg, resturile încercând să le vândă drept carne de berbec.

Printre cazurile de canibalism raportate în ultimii ani din Coreea de Nord se numără un bărbat care a omorât şi a mâncat o fată, un corean care a fost executat după ce a ucis 11 oameni şi le-a vândut corpurile ca fiind carne de porc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici